Home Over LPBSO

Over LPBSO

LPBSO: kwalitatief goede en onafhankelijke uitvoering van second opinions

De landelijke pool bedrijfsartsen second opinion is een uniek samenwerkingsverband tussen organisaties: OVAL, KoM en ZFB. De leden van KoM, OVAL en ZFB vormen een grote groep van arbodiensten en zelfstandig werkende bedrijfsartsen. Zij zijn divers in omvang, werkwijze en klantenbestand. Allen ontvangen verzoeken van werknemers voor het uitvoeren van een second opinion door een bedrijfsarts. Via deze landelijke pool worden second opinions uitgevoerd door een team van ervaren, gespecialiseerde bedrijfsartsen. Kwalitatief en onafhankelijk. De NVAB, de wetenschappelijke beroepsvereniging van bedrijfsartsen, levert inhoudelijke ondersteuning aan de LPBSO.

Op 10 januari 2018 is de samenwerkingsovereenkomst door de organisaties ondertekend en is een persbericht verspreid.

Ook meedoen met de pool?
Wilt u zich als arbodienst of zelfstandig bedrijfsarts aansluiten bij de LPBSO? Dan kunt u lid worden van OVAL, KoM of ZFB. Op de eigen websites vindt u meer informatie over de voorwaarden en voordelen van het lidmaatschap.

De LPBSO staat open voor uitbreiding van de pool van second opinion bedrijfsartsen in bepaalde regio's. Heeft u hierin interesse en bent u (via uw werkgever) lid van een OVAL, KoM of ZFB, neemt u dan contact op met het secretariaat voor de mogelijkheden en voorwaarden.